fbpx
Сьогодні
16:43 05 Кві 2021

Стефанчук назвав найважливіші завдання для Верховної Ради

Фото Reuters

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук серед найважливіших завдань для парламенту називає ухвалення проєктів законів щодо протидії коронавірусу, про судову реформу і розблокування роботи судової гілки влади.

Таку думку він висловив виданню "Главком".

"2 лютого ми прийняли План законопроектної роботи Верховної Ради на 2021 рік: 370+ законопроєктів вже визначені. Якщо ви говорите про більш визначальні, то я би їх розбивна кілька груп. Перша — питання протидії Covid. Я не знаю, скільки ще буде у нас хвиль, але питання забезпечення вакцинами, відшкодування коштів, думаю, будуть пріоритетними. Друга — питання судової реформи. Це ціла низка законопроєктів, зокрема 3711-д (щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів) та інші, що внесені Президентом, аби розблокувати роботу судової гілки влади", — зазначив Стефанчук.

Крім того, за його словами, є багато економічних законопроєктів, що стосуються приватизації, пільг українським виробникам, а також питання, пов'язані з якістю національного законодавства.

"Наразі в Україні діє більше одного мільйона правових актів, зокрема, радянського часу… Тому треба "дерадянізувати" українське законодавство, а після цього перейти до запровадження єдиних правил, які стосуються правотворчої діяльності. У нас досі немає елементарної абетки — як мають творитися закони. Це нічим, крім Регламенту Верховної Ради, не визначається. Тому ми зараз розробляємо закон про засади правотворчої діяльності", — розповів політик.

Також, з його слів, є ціла низка законопроєктів, пов'язаних з "економічною гільйотиною" та діджиталізацією.

"До вересня цього року ми маємо перейти в багатьох напрямках на так званий paper less, тобто безпаперовий функціонал", — зазначив перший віцеспікер.

До того він акцентував на блоку питань, що пов'язаний із народовладдям – щодо електронних петицій, публічного обговорення, адміністративних процедур, запровадження народовладдя в судовій владі.

За словами Стефанчука, всі ці завдання об'єднуються в блоки: короткострокові (на 2021 рік) і довгострокові.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: