fbpx
Сьогодні
23:09 05 Кві 2021

США звернулися до Росії через загрози Україні

Сполучені Штати Америки (США) попросили від Росії пояснень через стягування військ до кордону України.

Про це йшлося на брифінгу представника Державного департаменту США Неда Прайса, передає "РБК-Україна".

У Держдепі запевнили, що США підтримують Україну на тлі російської агресії та провокацій поблизу українського кордону.

"Ми попросили, щоб Росія надала пояснення через ці провокації. Проте, що найбільш важливо, ми дали зрозуміти безпосередньо нашим українським партнерам, а також Росії, що ми підтримуємо Україну перед лицем цього залякування та агресії", – сказав Прайс.

Представник Держдепу наголосив, що США вважають агресивні дії Росії, в тому числі стягування військ до кордону з Україною, ескалацією ситуації з боку Кремля.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: