fbpx
Сьогодні
22:12 05 Кві 2021

На Донбасі бойовики смертельно поранили українського військового

Ввечері 5 квітня проросійські бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів українські позиції біля Авдіївки. В результаті ворожого обстрілу смертельне поранення отримав військовослужбовець Об'єднаних сил.

Про це повідомило оперативно-тактичне угрупування "Схід" на сторінці у Facebook.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. На жаль, попри намагання лікарів, врятувати життя українського захисника не вдалося", – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 5 квітня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили…

Posted by Оперативно-тактичне угруповання "Схід" on Monday, April 5, 2021

Тим часом в окупованому Єнакієвому бойовики будують укріплення.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: