fbpx
Сьогодні
09:35 05 Кві 2021

Довибори на Івано-Франківщині: суд визнав перерахунок голосів на 2 дільницях незаконним

Окружний адмінсуд Івано-Франківська визнав рішення ОВК №87 про перерахунок голосів на двох дільницях незаконним.

Про це повідомив кандидат на довиборах Олександр Шевченко у Фейсбук.

"Суд визнав рішення про перерахунок бюлетенів ДВК 260028 (с. Монастирчани) Незаконним! Окружна виборча комісія не мала права брати на перерахунок цю дільницю без відповідних на це підстав!".

Шевченко зазначив, що це перше позитивне рішення на його користь.

Пізніше кандидат повідомив, що суд прийняв рішення щодо незаконності перерахунку голосів на ще одній дільниці – №260012 (с. Горохолин Ліс).

"Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті із виборчою документацією назви виду виборів", – зазначив він.

Разом з тим, як повідомляє Суспільне.Карпати, до полудня 4 квітня суди розглянули вісім справ за позовами Шевченка щодо скасування рішення про повторниий підрахунок голосів. У шести позовах суд йому відмовив, у двох кандидат сам відмовився від заявлених вимог.

Насьогодні заплановано слухання ще 2 справ за позовом Шевченка.

Як повідомляла Рубрика, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

4 квітня ЦВК заявила про опрацювання усіх протоколів та перемогу Василя Вірастюка, який балотувався від партії "Слуга народу".

З 31 березня на 1 квітня ОВК призупининяла підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку.  Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не могли здати протоколи, їх не випускали. Після перерви ОВК відновила роботу у повному складі.

Як повідомлялося, кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. Вірастюк заявляє, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Крім того, відомо, що представники партії "Слуга народу" їздили на 87 виборчий округ. Спостерігачі повідомили, що нардеп Тищенко на дільницях вимагав журналістські посвідчення та вимагав від кандидата Шевченка стати перед ним на коліна. Радник Авакова заявив,  Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: