fbpx
Сьогодні
14:21 05 Кві 2021

ДБР очікує відповіді на 23 міжнародні запити щодо Порошенка

Фото twitter.com/poroshenko

Державне бюро розслідувань очікує відповіді на 23 запити про надання міжнародної правової допомоги у справах щодо п'ятого президента України Порошенка.

Про це розказав виконувач обов'язків директора ДБР Олексій Сухачов, повідомляє "Укрінформ".

«У низці кримінальних проваджень, які розслідуються Державним бюро розслідувань, Петро Олексійович (Порошенко – ред.) неодноразово допитувався. На даний час ми очікуємо відповіді за результатами 23 запитів про надання міжнародної правової допомоги від наших іноземних партнерів, зокрема Чеської Республіки, Франції, Туреччини, Мальдівської Республіки та багатьох інших країн», – сказав Сухачов.

За його словами, у межах цих досудових розслідувань досліджуються обставини:

  • можливого незаконного переміщення через митний кордон України культурних цінностей;
  • організації незаконного переправлення осіб;
  • здійснення господарських операцій щодо різного роду активів з можливим ухиленням від сплати податків та їх легалізації;
  • інших фактів.

"Направлення такої кількості запитів про міжнародну правову допомогу викликано тим, що зазначені операції відбувалися насамперед з підприємствами-нерезидентами, у тому числі й такими, що зареєстровані в офшорних юрисдикціях", – пояснив керівник бюро.

Як повідомляла Рубрика, ДБР розслідує щодо Петра Порошенка декілька десятків кримінальних справ. Більшість із них була порушена на виконання рішення судів за зверненням ексзаступника керівника Адміністрації Президента Януковича Андрія Портнова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: