fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:07 04 Кві 2021

В Єгипті відбувся "парад мумій": відео

Фото: Reuters

У суботу ввечері, 3 квітня, в Каїрі організували "парад мумій" фараонів.

Про це пише BBC.

Під час заходу 22 стародавні мумії (18 царів та чотирьох цариць) перевезли зі старого Єгипетського національного музею у новий Національний музей єгипетської цивілізації, розташований приблизно за 5 кілометрів від їхнього попереднього місця знаходження. Видовищний захід отримав назву "Золотий парад фараонів".

На організацію заходу витратили кілька мільйонів доларів. Влада передбачила суворі заходи безпеки (як данину поваги до царської крові і статусу національних реліквій).

Фото: EPA

Мумії урочисто провезли вулицями Каїра в хронологічному порядку правління фараонів: починаючи від Секененра Таа II (фараона 17-ї династії) та завершуючи Рамзесом IX (правив у XII столітті до нашої ери).

Однією з ключових визначних пам'яток суботнього заходу була мумія Рамзеса II – найвідомішого давньоєгипетського фараона. Він правив 67 років і запам'ятався підписанням першого відомого історикам мирного договору.

Також до нового музею перевезли мумію цариці Хатшепсут. Вона була правителькою Стародавнього Єгипту, хоча за звичаями того часу жінки зазвичай не ставали фараонами.

Кожну мумію перевезли на спеціальному прикрашеному катафалку, оснащеному амортизаторами. Катафалки були оточені кортежем, до якого увійшли копії стародавніх бойових колісниць, запряжених кіньми.

Парад фараонів

Фото: EPA

Парад фараонів

Фото: Reuters

Попри стародавні методи муміфікації, завдяки яким останки фараонів добре зберігаються, для перевезення мумії помістили в спеціальні заповнені азотом ящики. Це має захистити їх від зовнішніх впливів.

Дороги, якими прослідує процесія, вирівняли, щоб уникнути трясіння.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: