fbpx
Сьогодні
15:42 04 Кві 2021

У японському місті Нагоя відкрили першу українську школу

Фото: "День"

2 квітня відбулася церемонія відкриття української недільної школи в місті Нагоя.

Про це повідомляє "День".

Під час установчого заняття учасники заходу навчилися називати кольори та рахувати українською мовою, а також дізналися про головних персонажів української народної казки "Рукавичка". Також було проведено голосування щодо назви школи, за результатами якого було прийнято рішення назвати її "Берегиня".

Українська школа в місті Нагоя

Українська школа в місті Нагоя

Другий секретар Віолетта Удовік зазначає, що Японсько-українська культурна асоціація стала першою організацією українців, офіційно зареєстрованою в Японії, хоча активну діяльність громадою в Нагої розпочато понад десять років тому. Також вона акцентує увагу на тому, що особливістю цієї школи є те, що її двері відкриті не тільки для українців, а й для японців, як дітей, так і дорослих, що сприяє підвищенню впізнаваності України в Японії.

Президент Японсько-української культурної асоціації Людмила Кавагучі наголосила: "Мета нашої української недільної школи – створити можливість чути українську мову, адже української мови так мало в Японії. Також важливою частиною нашої школи є проведення практичних занять з українознавства. Це будуть заняття з виготовлення виробів народної творчості, підготовка і проведення українських свят, конкурсів та інших розважальних занять."

Українська школа в місті Нагоя

Пані Чіхару, учениця старшої школи, яка відвідала заняття, розповіла, що почала цікавитися Україною після того, як побачила інформацію про нашу державу в соціальних мережах. Зокрема, вона активно читає твіттер-акаунт Посла України в Японії Сергія Корсунського. Приїхала вона в Нагою на відкриття української недільної школи з Токіо, тому що для неї це шанс безпосередньо поспілкуватися з українцями та отримати інформацію про українську мову та культуру. У майбутньому пані Чіхару хотіла б пов'язати своє професійне життя з Україною.

Окрім школи "Берегиня" в Нагої, є дві українські школи в Токіо – школа "Джерельце" та школа дитячого розвитку "Хробачок" при Асоціації партнерів "Японії-України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: