fbpx
Сьогодні
19:33 04 Кві 2021

У НАТО пояснили, чим Альянс займається в Україні

Фото: trueua.info

Директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне пояснила, чим Альянс займається в Україні.

Про це вона розповіла trueua.info.

"Незаконна і нелегітимна анексія Криму стала поворотним моментом, що призвів до підвищеної уваги до зусиль НАТО у сфері громадської дипломатії в Україні. Дуже важливо, щоб українське суспільство отримувало об'єктивну і засновану на фактах інформацію про Альянс, особливо зараз, коли на повну силу розгортаються кампанії з дезінформації. Тому Центр активно розвінчує неправдиві міфи і стереотипи про Альянс, які досі існують в Україні.

Крім того, з початку російської агресії проти України, НАТО і окремі союзники надавали консультативну та практичну підтримку українській владі в області стратегічних комунікацій", – пояснила вона.

Кляйне зазначила, що  сьогодні нам усім важливо бути медіа літеральними – розрізняти, яка інформація правдива, а яка – ні. Тільки у такому разі ми можемо ефективно протидіяти дезінформації.

"Тому і НАТО, і окремі країни-члени альянсу також підтримують інституції в Україні, що відстоюють демократичні цінності і розвінчують російську пропаганду Центр проводить для спеціалістів курси та тренінги з медіа грамотності.

Це ж саме стосується і галузі стратегічних комунікацій. Ми також помітили що, наприклад, під час пандемії кількість неправдивих повідомлень про країни Альянсу збільшилася. Тому для НАТО дуже важливо, аби суспільство мало доступ до об'єктивної інформації, яка ґрунтується на фактах. Дуже важливо, щоб Україна і НАТО продовжували співпрацювати в галузі спростування неправдивої інформації", –  підкреслила вона.

Раніше Зеленський зазначив, що розраховує на підтримку країн НАТО у наданні плану дій щодо членства в Альянсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: