fbpx
Сьогодні
20:55 04 Кві 2021

ДБР замовило експертизу голосів на "плівках Деркача", — ЗМІ

Державне бюро розслідувань замовило експертизу голосів на записах, які опублікував депутат Андрій Деркач, де зафіксовано ймовірну розмову колишнього президента України Петра Порошенка та сьогоднішнього президента США Джо Байдена.

Про це пише "Цензор НЕТ", в розпорядженні його опинилися документи.

Йдеться про постанови від 10 липня 2020 та 10 лютого 2021 року.

У ЄРДР статус справи позначений як "у провадженні".

Дані в документі свідчать про те, що ДБР звернулося до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з вимогою провести експертизи голосів на записі 10 лютого 2021 року – через три місяці після перемоги Байдена на американських виборах та через 20 днів після його інавгурації. За кілька днів до цього в ЗМІ з'явилася інформація, нібито ОГП закриває цю справу.

Особливо слідчих зацікавив фрагмент розмови, де людина, голос якої схожий на Байдена, вимагала націоналізації "ПриватБанку".

"Слідство хоче з'ясувати, чи зафіксована на аудіофайлі мова громадянина Джозефа Робінетта Байдена. Якщо так, то які слова і висловлювання вимовлені саме ним?" – сказано в постанові.

Джерела ЗМІ в поліції вважають, що олігарх Ігор Коломойський, який наразі продовжує оскаржувати націоналізацію банку, міг би бути зацікавленим в проведенні цієї експертизи.

"Експертизу могли б використати і в справі Суркіса, який вимагає повернути 350 млн доларів, виведених ним з "Приватбанку" напередодні націоналізації", – пише ЗМІ.

ДБР Деркач

Фото: Цензор НЕТ

ДБР Деркач

Фото: Цензор НЕТ

ДБР Деркач

Фото: Цензор НЕТ

ДБР Деркач

Фото: Цензор НЕТ

ДБР Деркач

Фото: Цензор НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: