fbpx
Сьогодні
18:32 04 Кві 2021

У Каліфорнії на 3D-принтері надрукують район з 15 будинків

У місті Ранчо Міраж у штаті Каліфорнія збудують новий район, у якому всі будинки будуть надруковані на 3D-принтері.

Про це повідомляє Dezeen.

Будівництво розпочнуть наприкінці 2021 року і планують закінчити до весни 2022 року.

Проєктом займатимуться дві каліфорнійські компанії – Palari і Mighty Buildings. Вони стверджують, що це буде «перший у світі район з будинками, надрукованими на 3D-принтер, і з нульовим рівнем викидів».

на 3D-принтері надрукують новий район з 15 будинків

У новому районі буде 15 екологічно чистих будинків з нульовим споживанням енергії. Кожен будинок складатиметься з основного помешкання з трьома спальнями та двома ванними кімнатами площею 135 кв.м., а також на деяких ділянках можна буде додати ще одне помешкання – із двома спальнями та однією ванною.

Потреби будинків забезпечуватимуться сонячною енергією. Деякі з них зможуть використовувати батареї Tesla Powerwall для зберігання сонячної енергії.

Приміщення будуватимуть з модульних панелей, надрукованих на заводі в Окленді, після чого їх збиратимуть на майданчику «на зразок блоків Lego». У Mighty Buildings кажуть, що кожна таких панелей є еквівалентом восьми шарів традиційних будівельних матеріалів.

на 3D-принтері надрукують новий район з 15 будинків

Елементи інтер'єру, які не можна надрукувати на 3D-принтері (шафи, ванні кімнати), будуть виробляти з екологічно чистих матеріалів.

На ділянках на задньому дворі будуть басейни. Також там облаштують станцію зарядки електромобілів, а в кожному будинку працюватиме система DARWIN, яка фільтрує повітря і воду і може програмувати схеми освітлення.

на 3D-принтері надрукують новий район з 15 будинків

Принтери компанії можуть створити будинок площею 32,5 квадратних метрів менше ніж за 24 години. Найдешевший будинок у цьому районі коштуватиме близько 600 тисяч доларів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: