fbpx
Сьогодні
17:55 03 Кві 2021

Українські яблука почали експортувати до африканського Сомалі

Африканська країна Сомалі почала купувати українські яблука.

Про це пише EastFruit.

Керівник «Садів Дніпра» Олександр Пахно розповів, що компанія взяла участь у виставці Gufood 2021 Дубаї в лютому цього року. Колективний український стенд організувала ІТС (International Trade Cente) і саме там і був укладений цей, досить вигідний контракт.

За його словами, в цьому сезоні яблуко UApple було поставлено в 10 країн світу, а Сомалі стала одинадцятою країною. При цьому в компанії відзначають складності в роботі з субсахарською Африкою.

«Постачати яблуко до субсахарської Африки дуже непросто, тому що логістика дуже дорога, а контейнер знаходиться в дорозі дуже довго. Навіть в Сінгапур і Малайзію поставляти свіже яблуко набагато простіше і дешевше. Прямих рейсів до Могадішо немає, тому контейнер перевантажувався в Дубаї. Це збільшило час у дорозі та вартість перевезення. Однак угода була вигідною в будь-якому випадку, тому що умови оплати і ціна повністю виправдовували додаткові труднощі», – пояснює Пахно.

Україна поступово нарощує поставки яблука в країни субсахарської Африки, незважаючи на загальне зниження обсягів експорту через неврожай яблука два роки підряд.

При цьому одним з переваг реалізації яблука в Африку є можливість реалізації плодів порівняно невеликого калібру, які не користуються високим попитом на внутрішньому ринку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: