fbpx
Сьогодні
20:23 03 Кві 2021

У США школа підвищила вчителям зарплату, заробивши на СЕС

Фото: futurism.com

Американський шкільний округ Бейтсвілль (штат Арканзас) виробив стільки сонячної електроенергії, що зміг значно підвищити зарплату кожному вчителю.

Школа тепер працює на зароблені завдяки "зеленій" енергетиці кошти, передає futurism.com.

Шкільний округ, в який входить середня школа і п'ять інших освітніх центрів, вирішив встановити на порожньому пришкільному полі сонячну електростанцію, а на фасаді середньої школи – 1500 сонячних панелей у 2017 році, коли дефіцит бюджету досяг $250 000.

Зарплата у шкільному окрузі Бейтсвілля становила близько 45000 доларів на рік, що призвело до звільнення великої кількості вчителів. А залучити нових фахівців у місто з населенням всього 10 000 чоловік дуже непросте завдання.

Коштом створення нової енергетичної інфраструктури округу вдалося перетворити річний дефіцит бюджету на профіцит у 1,8 мільйона доларів. Такий фінансовий успіх дав можливість підвищити зарплату кожному вчителю на солідну суму – 15 000 доларів.

Місцеві жителі не відразу оцінили затію шкільного керівництва. Але сонце, яке світить для всіх безкоштовно, а панелі допомагають на цьому заробити, стали переконливим фактором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: