fbpx
Сьогодні
16:09 03 Кві 2021

У Раді вважають, що Росія не буде здійснювати повноцінне військове вторгнення

Росія у разі прямого нападу на Україну не буде організовувати наступ на Донбасі, оскільки це найбільш укріплена територія. Кремль шукатиме більш вразливі місця для атаки, однак наразі ризику повномасштабного вторгнення немає.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Голосу" Роман Костенко.

На запитання, чи є ризик того, що російські війська просунуться вглиб України, Костенко відповів:

"Зараз такого ризику немає. Так, Росія зараз брязкає зброєю, але наразі ми не бачимо таких сил, які могли б зайти на територію України. Вторгнення – це не лише прорив оборони й прохід вглиб. Потрібні військові адміністрації, потрібно буде утримувати ці території. Для цього потрібно більше військ, ніж Росія зараз скупчила біля кордонів України", – пояснив він.

За словами нардепа, зараз найбільші скупчення військ "йдуть у Крим, потім Воронезька та Ростовська області".

"Якщо Росія буде ескалувати, то Донбас не буде основним місцем, через яке вона намагатиметься ввійти в нашу країну, тому що це найбільш захищена нами територія. З моєї точки зору, вони шукатимуть менш захищені місця. На цей момент загрози (наступу – ред.) немає, але ми її не можемо виключати, і ми повинні готуватися. Тому що навіть у мирний час, коли будь-яка країна виводить війська на навчання, то країни-сусіди теж повинні виводити війська і готуватись до того, що може бути вторгнення", – заявив Костенко.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: