fbpx
Сьогодні
19:29 03 Кві 2021

У Харківській області врятували собаку, яка тиждень плавала на крижині: фото

У Харківській області врятували собаку, яка тиждень плавала водоймою на крижині, повідомили в організації Порятунок тварин Харків.

«Четвертий день спільних спроб врятувати собаку на замерзлому водоймищі закінчився перемогою! Вона перебувала на льоду вже тиждень», — сказано в повідомленні.

Волонтери повідомили, що собаку рятували вшістьох.

«Кожен день з нами виїжджав на місце Віктор, місцевий житель. А сьогодні до нас приєдналися працівник сусідньої бази Олексій зі своїм моторним човном і Олександр — фахівець з підводного плавання зі спорядженням», — розповіли рятувальники.

врятували собаку, яка тиждень плавала на крижині

За допомогою моторного човна вдалося «відрізати» крижину з собакою від основної частини водоймища. Однак у тварини все ще була велика площа для пересування; щоб не дати їй можливості вислизнути, почали звужувати радіус крижини.

В організації заявили, що собака злякалася і від безвиході перший раз пірнула в воду, але, побачивши, що до неї наближаються, повернулася на маленьку крижину і побігла в очерет.

врятували собаку, яка тиждень плавала на крижині

«Тут пішов у наступ дайвер Олександр. Він дістався до очерету і зумів з води схопити собаку. Через пару хвилин перелякана, мокра Емма (так ми її назвали) сиділа в човні, і бігти вже було нікуди», — йдеться в повідомленні.

Волонтери додали, що Емму забрали до Харкова під нагляд. Поки вона не довіряє людям, буде адаптуватися на домашній перетримці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: