fbpx
Сьогодні
13:47 03 Кві 2021

На Донбасі бойовики щодня пропускають людей лише через один пункт пропуску

З семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській". Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п'ятницю.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

У контрольному пункті "Станиця Луганська" пасажиропотік у порівнянні з минулим тижнем зменшився на 30%. Упродовж тижня через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України прослідувало 5 482 особи, а на контрольовану територію – 4 671 особа.

У КПВВ "Новотроїцьке" лінію розмежування перетнули 239 громадян та 40 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 267 громадян та 63 транспортних засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ "Щастя" проїхало 2 вантажних автомобілі від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Для потреб мешканців тимчасово окупованих територій України доправлено медикаменти. Загальна вага гуманітарної допомоги склала майже 3 тонни.

Повідомляється, що також російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 20 громадян, тому прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: