fbpx
Сьогодні
20:44 03 Кві 2021

Кравчук пояснив, як змусити Росію піти з України

Фото: ukrinform.ua

Україна спільними зусиллями зі США і Європою здатна змусити Росію залишити окуповані українські території.

Таку думку на телеканалі "Україна 24" перший президент, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Ми хочемо, щоб на Донбасі був мир. Але Росія не хоче миру, вона хоче залишити все, як є, вона хоче підпорядкувати собі Україну – або зробити її губернією, або просто зруйнувати. Це філософія Росія, яку вона проголосила вустами Путіна. Ми маємо з цього виходити – поки Росія не змінить свою філософію щодо України як підлеглої їй території, то говорити з ними дуже важко. Але йти вперед неможливо, поки не буде врегульована ситуація тиші, перестануть стріляти та вбивати", – заявив він.

За словами першого президента, треба виходити з того, що Росія "не хоче тиші, не хоче миру на Донбасі".

"Вплинути на Росію може лише світова спільнота. На моє глибоке переконання, я вірю, що це буде зроблено, тому що Європа нарешті зрозуміла, з ким вона має справу. США з приходом Байдена фактично теж заявили, що Україна сам на сам з Росією не лишиться, що її суверенітет і територіальна цілісність буде захищатися. Думаю, спільними зусиллями ми змусимо Росію жити в рамках міжнародного права і піти геть з української землі, але для цього потрібний час і наші активні дії – зміцнювати оборону, об'єднувати суспільство. Ми маємо продемонструвати єдність, коли йдеться про життя народу, про нашу територію, суверенітет, незалежність. Я думаю, що з часом так і буде", – зазначив Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: