fbpx
Сьогодні
22:10 03 Кві 2021

Кавові відходи стимулюють зростання тропічних лісів, — дослідження

М'якоть, що залишається після кавового виробництва, може прискорити процес озеленення Землі. Міжнародна група вчених із Гавайського університету і їх колеги зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха провели дослідження про вплив кави на ріст рослин.

Для експерименту фахівці огородили дві ділянки поганий, запущеної землі в Коста-Ріці розміром 35 на 40 метрів кожен. Перший експерти удобрили півметровим шаром кавовій м'якоті, а грунт на другому – не змінили.

В результаті вже через два роки на кавовій землі з'явився невеликий ліс, і зупинився ріст бур'янів, які заважали тропічним лісам. Також покращився склад грунту: збільшився вміст вуглецю, азоту і фосфору.

Так, на обробленій ділянці 80% землі було покрито рослинами. У той час в зоні, де нічого не робилося, результат склав лише 20%. При цьому дерева, які виросли на кавовій грунті, були в чотири рази вище.

А на другій ділянці були присутні в основному тільки пасовищні трави.

Нове дослідження довело, що відходи кавового виробництва можуть значно допомогти в процесі озеленення нашої планети, збільшивши площу тропічних лісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: