fbpx
Сьогодні
20:01 03 Кві 2021

Катастрофа літака МАУ: МЗС України пригрозило Ірану "далекоглядними наслідками"

Фото Reuters

Україна займе більш жорстку позицію у справі про катастрофу літака МАУ біля Тегерана, що матиме для Ірану "далекоглядні наслідки".

Про це заявив заступник голови МЗС Євгеній Єнін, пише "Україна 24".

"Наразі ми переконалися, що, на жаль, по-доброму з Іраном у нас не виходить. Це не означає, що ми дозволимо собі якісь некоректні гучні висловлювання чи необдумані юридичні кроки. Ми проаналізували усі можливі сценарії розвитку подій і крок за кроком будемо їх реалізовувати", – заявив Єнін.

За словами чиновника, мета України – справедливість, притягнення до відповідальності усіх причетних до вчинення жахливої катастрофи, а також забезпечення гідного рівня компенсацій для родичів постраждалих.

"Наше слідство триває, нещодавно ми спілкувалися з заступником генпрокурора Гюндузом Мамедовим й узгоджували низку кроків, які можуть бути вжиті додатково залежно від того, наскільки іранська сторона співпрацюватиме з нами. Ці кроки матимуть досить далекоглядні наслідки для іранської сторони. Але окрім кримінально-правового треку, є трек притягнення до міжнародної відповідальності. Міжнародне право вимагає від нас дотримання певної процедури – ми будемо чітко слідувати їй", – зауважив він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 січня 2021 року повідомив, що Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту за обставинами катастрофи літака і має до кінця лютого підготувати свої зауваження.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у цій справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: