fbpx
Сьогодні
15:14 03 Кві 2021

Довибори на Прикарпатті: уже на чотирьох дільницях голосування визнали недійсним

Фото Reuters

На окрузі №87 в Івано-Франківській області визнали недійсними результати голосування на проміжних виборах до Верховної Ради вже на четвертій дільниці.

Про це повідомляють в ОПОРІ.

У суботу окружна виборча комісія №87 визнала недійсним голосування на дільниці №260028. Також на цій дільниці виявили розбіжність у голосах.

Це вже п'ята дільниця, де виявлено розбіжність голосів за кандидата Олександра Шевченка, та четверта, де визнано недійсним голосування.

О 10 годині ранку продовжилось засідання ОВК, на якому продовжили повторний підрахунок бюлетенів на 20 дільницях. Комісії залишалось перерахувати голоси на 11 дільницях, першою була №260028.

"Після відкриття пакету з бюлетенями, який з 31 березня знаходився на приміщенні ОВК, голова ДВК заявила, що деякі бюлетені запаковані по-іншому. Зокрема, деякі пакети мали ушкодження. Пакет з невикористаними бюлетенями виявився надірваним, втім під час перерахунку кількість бюлетенів співпала. Також члени комісії звертали увагу, що по-іншому були запаковані бюлетені з голосами за Олександра Шевченка. Члени комісії пропонували одразу викликати поліцію, втім її викликали, коли виявили розбіжність у голосах", – зазначають в ОПОРІ.

Відомо, що під час підрахунку голосів за Шевченка члени ОВК нарахували 79 бюлетенів, в той час як у протоколі було вказано 172 голоси.

Член ОВК від "Слуги народу" запропонував визнати недійсним голосування на цій дільниці, оскільки, за його словами, були відсутні контрольні талони, які кидають у виборчі скриньки. Їх члени ДВК не долучили до виборчої документації, а привезли з собою. Крім того, член комісії заявив, що є невідповідність законодавству у питанні включення 36 виборців для голосування за місцем перебування.

Як повідомляла Рубрика, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

З 31 березня на 1 квітня ОВК призупинила підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку.  Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не можуть здати протоколи, їх не випускали. Після перерви ОВК відновила роботу у повному складі.

Як повідомлялося, що кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. Вірастюк заяляє, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Крім того, відомо, що представники партії "Слуга народу" їздили на 87 виборчий округ. Спостерігачі повідомили, що нардеп Тищенко на дільницях вимагав журналістські посвідчення та вимагав від кандидата Шевченка стати перед ним на коліна. Радник Авакова заявив,  Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: