fbpx
Сьогодні
10:59 02 Кві 2021

Тупицький не прийшов на засідання суду, де йому мали обрати запобіжний захід

Печерський районний суд Києва переніс засідання з розгляду клопотання щодо обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу на 7 квітня.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Приймається рішення про відкладення засідання на 7 квітня на 10:00", – сказав слідчий суддя Сергій Вовк.

На засіданні був присутній адвокат Тупицького Олександр Телешецький, прокурори Олексій Донський, Сергій Новіков.

Сам Тупицький на засідання не з'явився.

Прокурор Донський заявив, що без Тупицького це клопотання не може бути розглянуте. За його словами, захист має пояснити, чому Тупицький не з'явився.

Зі свого боку адвокат заявив, що його підзахисний прибув до суду разом з ним, але Тупицький є охоронюваною особою і охорона доповіла про неможливість забезпечити його безпеку під час цього засідання.

За словами адвоката, Тупицький зараз готує клопотання щодо перенесення засідання для того, щоб йому було забезпечено безпеку.

Водночас Донський зазначив, що Тупицький не з'явився без поважної причини, і висловив переконання, що необхідно розглянути питання про застосування приводу до Тупицького.

Суд відклав засідання на середу, 7 квітня.

Тим часом під судом перебувають майже 170 осіб, вони тримають у руках плакати із надписами щодо захисту землі, скандують: "Ганьба", палять зелені і білі фаєри.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Також Рубрика повідомляла, що Тупицький скликав засідання КСУ через указ Зеленського про його звільнення. Тупицький заявив, що оскаржить указ Зеленського у Верховному суді.

Крім того, 1 квітня стало відомо, що Тупицький отримав майже півмільйона за місяць, не з'являючись на роботі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: