fbpx
Сьогодні
15:59 02 Кві 2021

Росія нарощує бойову готовність окупаційних військ на території ОРДЛО, - розвідка

З'єднання і частини першого та другого армійських корпусів, які дислокуються в ОРДЛО, беруть участь в командно-штабних тренуваннях у загальній системі управління 8 армії Південного військового округу ЗС РФ.

Про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, пише "Укрінформ".

"Командування ЗС РФ нарощує бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Так, цього тижня під контролем кадрових російських офіцерів у з'єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів проведені командно-штабні тренування у загальній системі управління 8 армії Південного військового округу ЗС РФ з метою підтримання їх у готовності до застосування в умовах можливого загострення обстановки", – повідомила речниця.

Водночас, за її словами, головні зусилля російської пропаганди зосереджуються на переконанні світової спільноти у нібито правомірності та виправданості можливого застосування Збройних сил РФ проти України, як дієвого інструменту з недопущення виникнення в Криму катастрофічної ситуації, насамперед екологічної.

Як повідомляла Рубрика, після того, як Росія почала стягувати війська до кордону з Україною, Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня.

Вчора, 1 квітня, посли країн-членів НАТО провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити накопичення російських військ біля українських кордонів.

Сьогодні стало відомо, що через ситуацію в Україні Велика Британія ініціює переговори Міністрів оборони та закордонних справ обох країн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: