РНБО розробляє різні сценарії реагування на ескалацію з боку Росії, – Данілов

У РНБО здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації та розробляють різні сценарії реагування на спроби Росії дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Про це секретар РНБО заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, передає "Укрінформ".

"Сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, зокрема в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2021", – ідеться в повідомленні.

За словами Данілова, Апарат РНБО здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій.

"РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні", – сказав він.

Данілов додав, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Секретар РНБО висловив подяку канадській стороні за всебічну допомогу Україні. "Канада – це наш надійний друг і партнер", – сказав він.

Своєю чергою, посол Канади відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики і заявила про незмінність підтримки з боку Канади на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями України.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Свіжі дописи

  • Новини

Євросоюз остаточно ухвалив план України для Ukraine Facility: які кошти виділять цьогоріч

План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро, остаточно ухвалила 14… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Для біженців в Естонії та Латвії запускають нову програму працевлаштування: у чому рішення

Естонська рада допомоги біженцям (Eesti Pagulasabi) запускає в Естонії та Латвії нову програму про ринок… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Кабмін обрав виконуючих обов’язки міністра агрополітики та міністра інфраструктури

Кабінет Міністрів поклав виконання обов'язків міністра аграрної політики на Тараса Висоцького, крісло міністра інфраструктури тимчасово… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У столиці на Либідській вчергове прорвало водогін: автівки у воді, дорогу затопило, рух тимчасово перекрили

У Голосіївському районі Києва  на вулиці Антоновича прорвало вчергове магістральний водогін − вода залила дорогу… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Для школярів “Захист України” викладатимуть по-новому: що змінеться

Наразі Міністерство освіти і науки ґрунтовно переглядає шкільну дисципліну "Захист України". Відомство вже повністю переписало… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Більшість українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії задоволені життям, – опитування

66% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії скоріше або повністю задоволені своїми нинішніми… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.