fbpx
Сьогодні
19:37 02 Кві 2021

РНБО вперше в історії України наклала санкції на топ-10 контрабандистів, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив про нові рішення РНБО, серед яких – запровадження персональних санкцій щодо найбільших контрабандистів України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначає президент, відтепер кожна п'ятниця буде "чорною" для людей, що займалися "торгуванням безпекою, стабільністю та майбутнім нашої країни".

Володимир Зеленський повідомив, що контрабанда є "економічним тероризмом проти України", а збитки від неї сягають 300 млрд. гривень. З них 100 млрд. – внаслідок неефективності митниць.

"Сьогодні вперше за історію України запроваджені персональні санкції. Заблоковані активи, майно осіб, які, за аналітичними даними апарату РНБО та Служби безпеки України, можна назвати топ-10 української контрабанди", – сказав Зеленський.

Крім того, президент підкреслив, що ці санкції – лиш початок боротьби з контрабандою. "Сьогодні це перша десятка – але точно не остання", – зазначив він.

Сьогодні, після чергового засідання РНБО, для низки фізичних і юридичних осіб настала «чорна п'ятниця». Отже:• вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, яких можна назвати топ-десяткою української контрабанди;• на виконання рішення РНБО від 19 лютого відбулося повернення стратегічного нафтопроводу, незаконно відчуженого у держави;• також сьогодні було презентовано Центр протидії дезінформації, який уже розпочав свою роботу.Насамкінець про найважливіше – ситуацію на Донбасі. Ми маємо повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та США. Одним із підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Він запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії.

Posted by Володимир Зеленський on Friday, April 2, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: