Протест на підтримку Стерненка: суд відправив під домашній арешт підозрюваного у підпалі дверей ОП

Печерський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт Олексія Білковського, якого підозрюють у підпалі дверей Офісу президента.

Про це повідомляє "Громадське".

За даними слідства, Олексій Білковський прийшов на акцію протесту з аерозольним балоном із невідомою речовиною. Слідчі кажуть, що він підпалив двері ОП, а також кидав предмети у бік будівлі, написав образливі слова на фасад, ставив під загрозу життя та здоров'я оточення та завдав матеріальної шкоди держмайну.

Прокурор просив відправити підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, мовляв, є ризики його втечі, переховування, тиску на свідків та знищення речових доказів.

Водночас адвокат підозрюваного Ілля Воробйов наголошував, що підозра є необґрунтованою.

Він зазначив, що Білковський не планує переховуватися. Також заявив про штучне створення доказової бази, зокрема, свідками поліцейськими.

За словами захисника, "ці свідки, відповідно до протоколу, мають одну адресу проживання, однакові контакти". Крім того, не встановлене точне місце здійснення нібито протиправних дій Білковського.

"Йдеться про будівлю ОП, але ж вона довжиною у 120 метрів. Де саме перебував мій підзахисний? Слідство це не встановило", – заявив адвокат.

Білковський же зазначив, що був на акції протесту 20 березня, однак не вчиняв жодних протиправних дій, які йому інкримінує слідство.

"Так, я був на акції. Але те, що мені інкримінує слідство, – це так просто пальцем тикнули та сказали, що я вчиняв якісь неправомірні дії. Я не маю відношення ні до надписів на стіні, ні до підпалу дверей", – сказав фігурант.

Адвокати просили допитати у суді свідків поліцейських, а також дружину підозрюваного. Суд відмовив і відправив Білковського цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляла Рубрика, вчора під домашній арешт за участь у протесті відправили лідера руху "Гонор" Сергія Філімонова,  а також Давида Гаджимурадова й Артема Лісовця.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальникирозбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Свіжі дописи

  • Новини

Відразу тіла трьох чоловіків дістали з Тиси

У прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: у роботу запустили гілку магістрального водогону, по якій подаватимуть воду Кривому Рогу

Компанія "Автомагістраль-Південь" запускає в роботу водогін з річки Інгулець до Південного водосховища, який забезпечуватиме питною… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Дослідження: за останні 20 років у фільмах стало майже на 40% менше відвертих сцен

Кількість сцен сексу в художніх стрічках з 2000 року зменшилася майже на 40%. Це пояснюють… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

На центральному залізничному вокзалі столиці відкрили пункт рекрутингу

Інформаційний пункт рекрутингу до української армії, куди може звернутися людина з будь-якого регіону, відкрили на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Біженцям з України можуть полегшити життя у Швеції: у чому рішення

Уряд Швеції подав пропозицію з метою полегшити життя українським біженцям, запропонувавши можливість швидше зареєструватися та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Європейську нагороду отримав Національний музей Революції Гідності

Директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло отримав європейську нагороду імені Кеннета Гадсона за інституційну… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.