fbpx
Сьогодні
13:29 02 Кві 2021

Кабмін створив Український державний університет науки і технологій

Кабінет Міністрів України утворив Український державний університет науки і технологій.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 31 березня, повідомляє МОН.

"В умовах стратегічного розвитку вищої освіти важливою є модернізація мережі закладів вищої освіти. Створення потужних університетів – необхідний крок для задоволення потреб регіонального ринку праці у відповідних фахівцях та покращення конкурентних можливостей здобуття якісної вищої освіти", – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Згідно з рішенням, у подальшому до новоутровеного Українського державного університет науки і технологій приєднають Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна та Національну металургійну академію України, які розташовані у Дніпрі.

Здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються у цих вузах, продовжуватимуть навчання в новоутвореному університеті за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Фінансування університету буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерству освіти і науки.

Як повідомляла Рубрика, олігарх Ахметов побудує в Маріуполі перший в Україні приватний технічний університет.  Вже у 2022 році до нього увійдуть перші студенти. Архітектором, за наданою інформацією, буде японець, архітектурне бюро – нідерландське.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: