fbpx
Сьогодні
09:57 02 Кві 2021

Довибори в Раду: на дільниці, де перемагав кандидат Шевченко, вибори визнали недійсними

На одній із дільниць виборчого округу №87  на Івано-Франківщині, де перемагав кандидат від "За майбутнє" Олександр Шевченко, вибори визнали недійсними.

Про це повідомляють спостерігачі руху "Чесно".

"На перерахунку було 20 дільниць. За ніч планували перерахувати всі 20, вдалося перерахувати лише 5. На одній із 5 дільниць вибори визнали недійними. На цій дільниці перемагав Олександр Шевченко. У нього було 377 голосів, а у Василя Вірастюка 141.

Причина визнання виборів недійсними – проблема із заявами та голосуванням на дому. Крім того, пропала частина бюлетенів, а саме 100 бюлетенів за Шевченка. Нагадаємо, що відрив між Шевченком і Вірастюком йде на кілька сотень голосів", – йдеться у повідомленні.

Спостерігачі зазначають, що під час визнання виборів на одній з дільниць недійсними, були члени ОВК, які голосували проти. Але більшість була "за".

Кілька членів ОВК викликали поліцію. Один заявив про викрадення бюлетенів на цій невизнаній дільниці.

Зараз рахують наступну дільницю.

Як повідомляла Рубрика, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

З 31 березня на 1 квітня ОВК призупинила підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку.  Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не можуть здати протоколи, їх не випускали. Після перерви ОВК відновила роботу у повному складі.

Як повідомлялося, що кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. Вірастюк заяляє, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Крім того, відомо, що представники партії "Слуга народу" їздили на 87 виборчий округ. Спостерігачі повідомили, що нардеп Тищенко на дільницях вимагав журналістські посвідчення та вимагав від кандидата Шевченка стати перед ним на коліна. Радник Авакова заявив,  Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: