fbpx
Сьогодні
08:52 02 Кві 2021

Доба на Донбасі: окупанти 13 разів порушили "тишу", є поранені

Протягом минулої доби, 1 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу Пісків, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів.

Біля населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне, що на Приазов'ї, окупанти обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Водяного, що на Донеччині, російські найманці застосували у напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс.

Поблизу населених пунктів Світлодарське, Золоте-4 та Луганське загарбники обстрілювали наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті селищ Шуми та Новотошківка противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об'єднаних сил отримали поранення.

Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених – задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДО.

Станом на 7 годину ранку, 2 квітня, обстрілів не зафіксовано.

Також у пресслужбі ООС зазначають, що 1 квітня військові ООС зафіксували проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу населеного пункту Шуми, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 метрів у напрямку позицій Збройних Сил України.

Нагадаємо, що 29 березня окупанти почали інженерні роботи в районі Донецького аеропорту, поблизу населених пунктів Мар'їнка та Зайцеве, 30 березня – біля Павлополя, 31 березня – на околиці Калинівки.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: