fbpx
Сьогодні
21:46 02 Кві 2021

Баканов розповів про результати боротьби СБУ проти контрабанди

Фото: СБУ

Протягом 2020-го та двох місяців 2021-го року за матеріалами СБУ вилучено предметів контрабанди та порушень митних правил на 534 млн гривень.

Про це повідомив очільник СБУ Іван Баканов, якого цитує пресслужба держоргану.

Він зазначив, що також за матеріалами СБУ було накладено понад 138 млн штрафів, а порушникам було донараховано більш ніж 2,7 млрд гривень митних платежів.

"Тобто ми спостерігаємо відчутний економічний ефект від діяльності СБУ за цим напрямом", – підкреслив Іван Баканов.

Загалом було знешкоджено 3 організованих злочинних угруповання, що займались саме контрабандною діяльністю, розпочато 87 кримінальних проваджень, а 52 особи засуджено.

Серед резонансних прикладів:

  • припинено діяльність злочинної групи на Харківщині, яка організувала масштабне постачання до РФ військової продукції вітчизняних оборонних підприємств для авіатехніки;
  • спільно з Євроюстом, Європолом і правоохоронцями із Франції, Польщі та Словаччини припинено діяльність міжнародного угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні й контрабанді стероїдів;
  • виявлено 7 великих партій кокаїну в порту "Південний" тощо.

Окремий напрям роботи – протидія корупції саме на митному кордоні. Тут протягом 2020-2021 років СБУ відкрила 82 досудових розслідування. 109 посадовим особам повідомлено про підозру, 20 – уже засуджено.

"Іде системна робота. Адже загрози національній безпеці, пов'язані з контрабандою, "б'ють" не тільки по надходженням до державного бюджету. У випадку з наркотиками та зброєю – це в першу чергу безпека громадян", – додав голова СБУ.

Нагадаємо, що сьогодні за матеріалами СБУ Рада нацбезпеки та оборони наклала санкції на топ-10 контрабандистів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: