fbpx
Сьогодні
17:13 01 Кві 2021

Верещук заявила, що в Раді вперше назвали війну на Донбасі війною

У Верховній Раді вперше назвали війну на Донбасі війною.

Про це заявила нардепка з фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, пише "Україна 24".

"Я б хотіла звернути увагу: ми в постанові вперше війну назвали війною. Якщо ви подивитеся, ви побачите, що там є формулювання "російсько-український збройний конфлікт", де фактично ми вперше визнали, що Росія є стороною конфлікту і винна в тому, що відбувається в Україні.

Те, що ми раніше називали Росію агресором і шукали різні форми, це теж має місце. Але ще раз підкреслю: вперше назвали війну війною в нашій постанові Верховної Ради", — сказала вона.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: