fbpx
Сьогодні
12:45 01 Кві 2021

Український інститут обрав мистецькі проекти для участі в закордонних виставках

Український інститут обрав мистецькі проєкти, які представлять державу на міжнародних виставках за кордоном.

Про це повідомляє Український інститут.

"У 2020 році Український інститут провів перший відкритий конкурс у рамках програми підтримки виставкових проєктів за кордоном Visualise. Програма надає обраним проєктам комплексну підтримку, що передбачає не лише дофінансування, але і долучення команди Українського інституту до програмування та комунікаційної стратегії обраних проєктів", – ідеться в повідомленні.

Для участі у першому конкурсі надійшли 24 заявки, серед яких конкурсна комісія Інституту обрала два виставкові проєкти.

Переможцями стали тематична програма Eyes on Ukraine та проєкт у рамках 80-х роковин трагедії Бабиного Яру (Trees of Memory: Roots and Runners) . Ці твори у 2021 році представлять Україну на міжнародних виставках в Італії та Польщі.

В Інституті зазначили, що програма Eyes on Ukraine представить державу на міжнародному фестивалі дизайну Graphic Days у Турині у вересні 2021 року.

Програма складатиметься із виставки-шоукейсу актуальної української ілюстрації від клубу Pictoric, виставки зінів від молодих українських авторів, а також воркшопів і лекцій від українських ілюстраторок та ілюстраторів.

Проєкт у рамках 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру поїде на мистецько-наукову виставку до Гданська, яка пройде у серпні-вересні 2021 року. Публічна програма проєкту з лекцій та дискусій буде включена до програми фестивалю Solidarity of Arts у співпраці з Європейським центром солідарності.

Довідка

Visualise — довгострокова програма Українського інституту з підтримки виставкових проєктів за кордоном.

Програма надає можливості спільної розробки, дофінансування та інформаційної підтримки міжнародних виставок, що просувають мистецтво України у світі та налагоджують інституційну співпрацю.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: