fbpx
Сьогодні
13:50 01 Кві 2021

У Москві невідомі влаштували провокацію проти співробітників Посольства України

Міністерство закордонних справ вимагає від влади Росії забезпечити особисту безпеку і недоторканність українських дипломатів.

Про це ідеться у заяві МЗС у зв'язку із провокацією проти співробітників Посольства України в РФ.

"30 та 31 березня в Москві невідомі особи розклеїли на парканах навпроти будівлі Посольства України в Російській Федерації плакати зі світлинами дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці у місті", – сказано в заяві.

У МЗС наголосили, що розглядають цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, в якій містяться зобов'язання приймаючої сторони запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, надання гарантій безпеки, недоторканності і поваги дипломатичного агента.

"Вимагаємо від російської сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, притягнення винних до відповідальності, недопущення надалі подібних акцій і забезпечення умов для особистої безпеки і недоторканності українських дипломатів в РФ", – ідеться в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що Посольство України в Москві направило до МЗС РФ ноту протесту у зв'язку із зазначеною антиукраїнською акцією.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: