fbpx
Сьогодні
16:07 01 Кві 2021

Ткаченко заявив, що Гоголя примусово записали в "росіяни"

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що письменника Миколу Гоголя, який народився на Полтавщині, РФ записала в росіяни лише за те, що він писав російською мовою.

Про це він написав у Facebook.

"Часто сквозь видимый миру смех льются невидимые миру слёзы". Ці слова українського письменника Миколи Гоголя з "Мертвих душ" дуже актуальні 1 квітня. Сьогодні не лише День дурня. Це ще й привід просто зараз глянути на свою книжкову полицю та знайти там книжку Гоголя. Саме Миколи Гоголя – одного з найвідоміших українських письменників, який народився саме у цей день 212 років тому, у Сорочинцях на Полтавщині", — зазначив міністр.

Ткаченко зауважив, що росіяни завжди позиціонували Гоголя як російського письменника та "класика російської літератури", навіть в Україні його твори іноді йдуть у програмі "зарубіжки".

"Українця Гоголя, що народився на Полтавщині, примусово записали в росіяни. І лише за те, що він писав російською. Насправді, Микола Васильович належав до українського козацького дворянського роду Гоголів-Яновських, пращуром якого вважається гетьман Правобережної України Остап Гоголь. Звісно, російська пропаганда через кишенькових "істориків" цей факт піддає сумніву. Бо звикла переписувати історію. Називаючи, наприклад, Тараса Шевченка російсько-українським поетом", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: