fbpx
Сьогодні
13:17 01 Кві 2021

Протест на підтримку Стерненка: під домашній арешт відправили підозрюваних у підпалі таблички ОП

Печерський суд Києва відправив під цілодобовий арешт Давида Гаджимурадова та Артема Лісовця, яких підозрюють у підпалі таблички "Президент України".

Про це повідомляє "Громадське".

За даними слідства, Артем Лісовець та Давид Гаджимурадов прийшли на акцію із заготовленими предметами для нанесення тілесних ушкоджень, а саме: балонами, та підпалили табличку "Президент України".

Прокурор просив відправити підозрюваних під цілодобовий домашній арешт, бо наголошував на ризиках втечі, переховуванні, тиску на свідків та інших учасників хуліганських дій, знищення переписок та відео з місця події.

Адвокат Лісовця зазначив, що його підзахисний працює кур'єром у громадській організації "Партизан медіа" і не збирається переховуватися. Адвокати обох підозрюваних називали ризики необґрунтованими і просили не задовольняти клопотання прокурора.

Підозрюваний у хуліганстві під час акції біля Офісу президента Давид Гаджимурадов у Печерському суді Києві, 1 квітня 2021 року

Крім того, адвокати наголосили, що свідки у справі — поліцейські, а основними доказами у справі, за даними захисту, є протокол допиту свідка-поліцейського, відео та огляд місця події.

Член партії "Голос" та народний депутат Ярослав Железняк хотів взяти на поруки Лісовця.

Сам Артем Лісовець розповів, що був на акції, оскільки його турбує "питання судової системи та запроторення за ґрати активістів". Однак він запевнив, що не вчиняв протиправних дій, які йому інкримінують. Також він заявив, що не зможе ні на кого впливати, оскільки йому лише 19 років.

Про участь в акції розповів і Гаджимурадов, але запевнив, що не приносив з собою балон та не підпалював таблички.

Як повідомляла Рубрика, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови, у якій засудила протест на Банковій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: