fbpx
Сьогодні
Фото 09:57 01 Кві 2021

Екоактивістці Греті Тунберг встановили пам'ятник в Британії за $33 тисячі

У Великобританії в університеті Вінчестера встановили пам'ятник у повний зріст шведській екоактивістці 18-річній Ґреті Тунберґ, аби вона «надихала» студентів. 

Але студенти закладу виявили невдоволення проєктом та заявили, що $33 тис., які витратили на створення статуї, краще було б витратити на щось більш потрібне, пише BBC.

Хоча студентська спільнота й підтримує позицію Тунберґ щодо змін клімату, статую назвали "марнославним проєктом".

Голова студентської спільноти Меган Болл підкреслила, що через тривалу пандемію багато студентів не можуть відвідувати заняття, змушені вчитися онлайн і потребують підтримки, а тому ці кошти краще було виділити їм.

памятник Тунберг

Однак в адміністрації навчального закладу запевнили, що на памʼятник гроші з фонду підтримки студентів і співробітників не брали, а за 2020 рік студентам перерахували понад $7 мільйонів.

"Ґрета – молода дівчина, яка, попри труднощі у житті, стала провідною світовою активісткою із захисту навколишнього середовища. Як університет сталого розвитку та соціальної справедливості ми пишаємося тим, що вшановуємо дівчину. Сподіваємося, що її статуя допоможе надихнути наше співтовариство", – зазначив один із професорів.

Фото Reuters

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: