fbpx
Сьогодні
13:58 31 Бер 2021

Прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому у справі ДБР

До Печерського райсуду столиці надійшло клопотання від прокуратури про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому у справі Державного бюро розслідувань.

Про це повідомив прессекретар суду Віталій Чергавий, пише "Укрінформ".

"До Печерського райсуду подали клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому. Клопотання розгляне слідчий суддя Сергій Вовк о 10-й годині 2 квітня ", – сказав він.

Водночас, як стало відомо агентству від джерел, дотичних до процесу, прокуратура просить обрати Тупицькому запобіжний захід у вигляді застави розміром 45 тис. грн.

Крім того, суд проситимуть зобов'язати Тупицького не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, носити електронний засіб контролю, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон, не відвідувати будівлю Конституційного Суду, а також утриматися від спілкування зі свідками у кримінальній справі, серед яких є і працівники Секретаріату Конституційного Суду.

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

З того часу, перестав працювати сайт Конституційного суду. До з'ясування обставин усю інформацію поки що публікують на сторінці суду у Фейсбук.

У понеділок, 29 березня, представники держохорони не пустили Олександра Тупицького і Олександра Касмініна у приміщення Конституційного Суду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: