fbpx
Сьогодні
16:41 31 Бер 2021

Профільний комітет Ради пропонує скасувати цьогорічне ДПА для учнів 11 класів

Профільний комітет Ради з питань освіти і науки пропонує скасувати ДПА і для учнів 11 класів через ситуацію з коронавірусом. Водночас ЗНО буде проведено згідно з календарним планом.

Про це повідомляє "24 канал".

Профільний комітет Верховної Ради з питань освіти і науки підтримав рішення скасувати ДПА у формі ЗНО для одинадцятикласників 2021 році. Однак, остаточне рішення буде приймати Верховна Рада.

Членкиня профільного комітету Ради Наталія Піпа зазначила у фейсбуці, що учні зможуть пройти ДПА за бажанням, адже ЗНО цього року не скасовують.

Профільний освітній комітет ВР рекомендує випускників, які не планують вступати до вишів цього року – звільнити від обов'язкової ДПА у формі ЗНО. Проте ті учні 11 класу, які планують вступати до вишів, будуть скласти ДПА у формі ЗНО.

Піпа додала, що для того, аби зменшити кількість учасників ЗНО з кожного предмета, тестування не проводитиметься з предметів, на які випускники зареєструвалися лише з метою проходження ДПА.

Комітет підтримав, я утрималася… Усі розуміють ризики коронавірусу. Але минулого року проведення ЗНО не загострило епідеміологічну ситуацію. При добрій організації безпечного процесу і дотриманні правил – ризик мінімальний, – запевнила депутатка.

До слова, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповідав, що законодавством визначено норму про обов'язкове проходження ДПА для учнів 11 класу у формі ЗНО.

"Тобто наказом МОН питання про ДПА для учнів 11 класу вирішити неможливо. Це може бути виключно ухвалений відповідний закон", – заявив міністр освіти.

Як повідомляла Рубрика, раніше від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році звільнили учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: