fbpx
Сьогодні
14:52 31 Бер 2021

Одна з паливних компаній групи Коломойського збирається оскаржувати штраф АМКУ

Пов'язана з групою Приват "Укртатнафта" заявляє, що штраф Антимонопольного комітету у 2,9 мільярда гривень щодо змови у 2016 році на ринку пального є протиправним, адже Комітет не врахував наданих компанією експертиз.

Про це йдеться у пресрелізі "Укртатнафти", пише "Економічна правда".

У компанії також заявили, що отримали внутрішній документ АМКУ, згідно якого подальшим кроком після накладання штрафу є "ініціювання процедури банкрутства з метою встановлення контролю над Укртатнафта".

Документи щодо таких дій посадових осіб АМКУ компанія направила разом з відповідною заявою до Офісу Генпрокуратури та НАБУ 29 березня 2021 року. Також було повідомлено колегію АМКУ на засіданні, "але до уваги прийнято не було і навіть не залучено копію заяви до матеріалів справи", кажуть в "Укртатнафті".

Щодо штрафу у 2,9 мільярда "Укртатнафта" стверджує, що не займається роздрібною торгівлею і не має АЗС, а ціни постачання нафтопродуктів на ринку є однаковими для всіх учасників ринку.

На думку компанії, висновки АМКУ базуються на "помилках, коли ціни імпорту для порівняння з цінами заводу були обчислені без акцизного податку і ПДВ та був зроблений висновок про завищення цін заводу на 50%". Також у ПАТ стверджують, що між змінами їхніх цін для інших учасників цієї справи і змінами цін на АЗС не було встановлено зв'язку ні по датах, ні по розміру змін.

"Позиція компанії підкріплена чисельними експертними висновками, які завчасно були надані для вивчення в АМКУ, але як встановлено в засіданні – співробітники АМКУ, вивчивши ці експертизи за 1 день, вирішили не враховувати їх при винесенні рішення", – заявили в "Укртатнафті".

На їхню думку, дії посадовців АМКУ "мають бути вивчені в зв'язку наявності ознак державної зради, тому що є спланованою акцією дестабілізації ситуації на паливному ринку України".

Як повідомляла Рубрика, 30 березня Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи "Приват" Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на низку компаній штраф – 4,7 млрд грн.

Мова про такі компанії, як ТОВ ВТФ "Авіас", ТОВ "Торговий Дім "Авіас", ТОВ "Пром Гарант Плюс", ТОВ "Альянс Еволюшн", ПАТ "Укртатнафта" та 169 операторів АЗС (у т. ч. ПАТ "Укрнафта").

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: