fbpx
Сьогодні
09:30 31 Бер 2021

Апеляційний суд Парижа скасував рішення про відшкодування Росією 1,3 млрд доларів "Ощадбанку"

Апеляційний суд Парижа відхилив рішення Міжнародного трибуналу у справі «Ощадбанку» проти Росії щодо відшкодування втрат, спричинених окупацією Криму. Український банк планує це рішення оскаржувати.

Про це повідомила пресслужба "Ощадбанку".

В українському банку заявили, що вважають таке рішення апеляційного суду юридично помилковим та таким, що суперечить усталеній прецедентній практиці як у Франції, так і в інших європейських країнах.

В «Ощадбанку» також вважають, що при ухваленні рішення апеляційний суд не врахував особливості захисту прав інвесторів відповідно до міжнародних угод та їх співвідношення з засобами захисту, який пропонує арбітраж.

А ще банк заявив, що перевіряє правильність застосування процесуального законодавства та обсягу повноважень апеляційного суду.

Міністерство юстиції РФ зазначило, що своїм рішенням апеляційний суд Парижа підтримав позицію Росії про відсутність в арбітражного трибуналу юрисдикції на розгляд такої справи.

Там також додали, що це перше таке рішення у справах щодо відшкодування за втрату українських компаній своїх активів у Криму. Саме тому, вважають росіяни, воно матиме прецедентне значення і в інших справах, які розглядають європейські суди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: