fbpx
Сьогодні
17:11 30 Бер 2021

У ТКГ заявили, що засідання щодо Донбасу пройшло у новому форматі

English version here

У вівторок 30 березня відбулося засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Про його результати розповів член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, пише "Україна 24".

"Сьогоднішнє засідання проходило без Майї Пирогової (представниці так званої ДНР, засудженої в Україні за тероризм, яка намагалася брати участь у минулих засіданнях при протестах української сторони – ред.), воно проходило в унікальному форматі. Перші п'ять годин тривали двосторонні консультації модератора від ОБСЄ з представниками делегацій, потім пів години була неофіційна інформаційна зустріч офіційних представників делегацій. А ось після цього пів години працювала офіційна робоча група.

Там було оголошено, що Пирогова терміново госпіталізована через стан здоров'я, тому сьогодні не присутня. Далі подивимося, ми заявили в черговий раз, що якщо вона буде присутня, то українська делегація вийде з-за столу переговорів", — сказав він.

Гармаш зазначив, що Росія намагається "витиснути" Україну з переговорів.

"Сьогодні головне — що переговори не зірвані, процес триває. Хоча у мене складається враження, що для Росії головна мета — не мирне врегулювання, а змусити нас вийти з переговорів і потім звинуватити у зриві переговорного процесу. На сьогодні процес триває, в якійсь мірі він був навіть конструктивним, обговорили деякі процедурні питання. Хотів би відзначити, що, на жаль, ОБСЄ як модератор показав, що розглядає як сторону переговорів, як окрему делегацію, представників ОРДЛО", — сказав він.

Унаслідок обстрілу четверо військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил загинули, двоє отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: