fbpx
Сьогодні
20:04 30 Бер 2021

У Стерненка відреагували на засудження мітингу під ОП: Верховна Рада підтримала переслідування

Фото Reuters

Активісти, які виступають за звільнення Сергія Стерненка, назвали сьогоднішнє засідання Верховної Ради крахом і деградацією парламентаризму в Україні.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на Telegram-каналі Стерненка.

"Сьогоднішнє позачергове засідання Верховної Ради — це крах і деградація парламентаризму в Україні. За винятком кількох народних депутатів, які намагались повернути нардепів до суті, в країні фактично не залишилося людей, які представляють інтереси громадян, бо лише в авторитарних режимах "представницькі" органи дозволяють собі засуджувати мирні протести", – вважають активісти.

Організатори акції на Банковій у підтримку Стерненка переконані, що Верховна Рада через засудження протестів намагається приховати "кризу справедливості".

"Менше 2% українців довіряють українським судам. І навіть президент Зеленський не входить до цього числа: він особисто заявив, що судова система в Україні довела свою непридатність. Але попри це, покидьки у мантіях продовжують виносити свої неправосудні рішення іменем України", – йдеться в опублікованій заяві.

Активісти переконані, що своєю постановою Рада "фактично підтримала політичні переслідування та скотилась до найгірших практик режиму Януковича".

Як повідомляла Рубрика, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови, у якій засудила протест на Банковій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: