fbpx
Сьогодні
15:05 30 Бер 2021

У Києві в одну з "кризових кімнат" звернувся перший чоловік

Фото: pexels

В одну зі столичних "кризових кімнат" звернувся перший чоловік. Ним виявився 18-річний хлопець, який страждав від насильства з боку матері. У останньої – багаторічна алкогольна залежність.

Про це написала заступник голови КМДА Марина Хонда в Фейсбук.

"Я постійно говорю про те, що насильство не має статі. Близько 20% постраждалих від насильства – чоловіки. Перший чоловік днями скористався послугами" кризової кімнати ". 18-річний хлопець страждав від власної матері, яка має багаторічну алкогольну залежність.

В черговий раз, коли мати була напідпитку і влаштувала бійку – він не витримав і звернувся за допомогою. У хлопця є молодша сестричка, якій він вже кілька років займається, тому що мати взагалі не займається дітьми. Дівчинку вилучили правоохоронці. До речі, в той самий момент мати навіть не вийшла з кімнати, в якій продовжувала пити зі своїми "друзями". З дітьми зараз працюють психологи. Дівчинка під опікою Служби у справах дітей та сім'ї ", – розповіла Марина Хонда.

Хонда додала, що впевнена в благополучне вирішення ситуації, так як хлопець вже зробив перший крок до цього – не змовчав і звернувся за допомогою.

Цей випадок лише один з багатьох, які відбуваються навколо нас. Київ активно бореться з домашнім насильством. Ми продовжуємо розвивати систему і в цьому році плануємо відкрити ще один притулок для постраждалих.

Також заступник голови КМДА нагадала, що страждають від домашнього насильства завжди можуть звернутися за допомогою за телефонами: 15-00 – зі стаціонарного або (044) 272 15 00 – з мобільного.

Всі консультації і послуги – безкоштовні.

Раніше повідомлялося, що в Україні запустили онлайн-щоденник для жертв домашнього насильства. На платформі можна знайти контакти спеціальних служб, куди можна звернутися за допомогою. Також можна анонімно розповісти свою історію і шанувати історію тих, хто теж переживає складний етап.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: