fbpx
Сьогодні
16:10 30 Бер 2021

На Донеччині презентували новий туристичний маршрут у найстаршій соляній шахті регіону: фото

На Донеччині в Соледарі презентували новий туристичний маршрут "Таємниці підземного соляного світу".

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на главу ДонОДА Павла Кириленка.

соледар туризм маршрут

Ми часто з заздрістю поглядаємо на іноземні туристичні пам'ятки, забуваючи, що багато цікавого є і в нашій країні, і, зокрема, в нашій області. Одне із таких місць, вартих відвідування – соляні копальні Соледару.

соледар туризм маршрут

Сьогодні тут, у найстаршій соляній шахті Донеччини, яка працює з 1881 року, презентували новий туристичний маршрут "Таємниці підземного соляного світу".

соледар туризм маршрут

На цьому маршруті протяжністю майже пів кілометра відвідувачі побачать музей солевидобутку з цінними експонатами, оригінальні фотозони, зони зі світловими ефектами, прозорі кристали, соляні барельєфи та скульптури, церковний музей.

соледар туризм маршрут

Окрім культурного туризму, соляні шахти можуть стати також місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже мікроклімат соляних печер позитивно впливає на організм людини.

соледар туризм маршрут

Такі місця варті того, щоб про них знали і місцеві мешканці, і українці з інших регіонів, і навіть іноземці. Щоб знали і відвідували.

соледар туризм маршрут

При правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: