fbpx
Сьогодні
14:19 29 Бер 2021

Зеленський закликав міністерства впровадити в Україні систему "паспортів вакцинації"

В Україні потрібно розробити систему "паспортів вакцинації".

Про це заявив президент Володимир Зеленський на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, пише Офіс президента.

"Ці "паспорти" вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем – тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної "паспортизації", також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19″, – наголосив Президент.

Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. Це дасть змогу відображати «паспорти вакцинації», коли це буде необхідно.

Як повідомляла Рубрика, штаті Нью-Йорк ввели перші "паспорти вакцинації", які дозволять людям, що зробили щеплення проти коронавірусу, подорожувати по країні й відвідувати масові заходи.

Також стало відомо, що єдиний сертифікат здоров'я для громадян всіх 27 країн Європейського союзу буде доступним з 15 червня. Документ буде містити інформацію про вакцинацію від COVID-19.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: