fbpx
Сьогодні
11:56 29 Бер 2021

Вбивство активіста і ветерана АТО Мандича: що відомо

Правоохоронці затримали трьох осіб, яких підозрюють у викраденні і вбивстві громадського активіста Олександра Мандича.

Про це повідомляють Київська міська прокуратура та знайомі активіста у Фейсбук.

Згідно з даними слідства, ввечері 24 березня троє підозрюваних були у квартирі Мандича на Печерську й приблизно годину утримували його проти волі та били в різні частини тіла. Після цього напівпритомного чоловіка силоміць посадили в автомобіль і вивезли у невідомому напрямку.

Близькі потерпілого повідомили правоохоронців про зникнення чоловіка. Слідчі встановили, що в нього раніше був конфлікт із невідомими особами.

28 березня тіло чоловіка з численними травмами, зокрема ножовими пораненнями, знайшли в закинутій канаві на Київщині. Наразі експерти встановлюють причину смерті та спосіб завдавання травм.

У цей час правоохоронці затримали ймовірних викрадачів.

Щодо них відкрили кримінальні справи за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство за попередньою змовою) та ч. 3 ст. 146 (незаконне викрадення, що спричинило тяжкі наслідки).

Санкція першої статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення, а другої — від 5 до 10 років позбавлення волі.

Також розв'язується питання про обрання запобіжного заходу затриманим — прокуратура просить тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють мотив злочину та можливих співучасників.

Знайомі Олександра Мандича зазначають, що він останнім часом займався протидією квартирним аферам і "конфліктував з луганськими рейдерами".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: