fbpx
Сьогодні
22:50 29 Бер 2021

“ПВК” Семенченка: СБУ затримала екскомбата батальйону "Донбас", — ЗМІ

Фото: hromadske

Служба безпеки України (СБУ) затримала ще одного фігуранта у провадженні щодо створення приватної військової кампанії, підозрюваним у якій є, зокрема, колишній народний депутат Семен Семенченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Як повідомляє "Суспільне", йдеться про колишнього другого командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського. За інформацією адвоката підозрюваного Андрія Находа, сьогодні Печерський районний суд Києва призначив екскомбату запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Анатолія Виногродського підозрюють у співучасті в організації приватної військової компанії Donbass Battalion Corporation разом з ексдепутатом та колишнім командиром "Донбасу" Семеном Семенченком.

Як повідомив адвокат, прокурор просив взяти Виногродського під варту терміном на 60 днів. Натомість захисник переконаний, що щодо затриманого не потрібно застосовувати жоден запобіжний захід, оскільки "у його діях відсутні ознаки злочину і це нічим не обґрунтовано".

Сам Виногроський заявляє, що не має відношення до створення незаконного воєнізованого формування, яке схильне до порушення державних кордонів, суверенітету чи влади. Адвокат наголосив, що його підзахисний тільки виступав консультантом при створенні американської охоронної компанії.

При цьому, за словами Находа, спочатку правоохоронці викликали його підзахисного як свідка.

"Вони (прокурори – ред.) кажуть, що 24 березня цього року Виногродського оголосили в розшук, але при тому всьому, 26 березня, коли був запобіжний захід Семенченку, Винагродський був і СБУ його не затримала. Вона вручила йому повістку прибути як свідок сьогодні на 10:00 в управління Служби безпеки і там уже сказали, що щодо Винагросдького є ухвала суду про затримання", — розповів адвокат.

Наход відзначив, що в ухвалі зазначено: "у зв'язку з тим, що Виногродський в розшуку та ухиляється від явки до слідчих органів, до нього слід застосувати затримання і привід в суд для обрання запобіжного заходу".

Нагадаємо, що Семенченка на два місяці запроторили в СІЗО.

Як повідомляла Рубрика, 24 березня СБУ затримала Семенченка й "агента" НАБУ за підозрою в організації "ПВК".

25 березня СБУ оприлюднила аудіозапис та листування, у якому Семенченко та Шевченко домовляються про купівлю російської зброї

У свою чергу журналісти-розслідувачі стверджують, що ПВК Семенченка впродовж останніх років працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

26 березня "агенту НАБУ" Євгенію Шевченку, якому закидають співучасть у створенні незаконного збройного формування, відправили під арешт на два місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: