fbpx
Сьогодні
13:38 29 Бер 2021

Протест на підтримку Стерненка: активіста Ратушного відправили під цілодобовий домашній арешт

фото: Укрінформ

Печерський районний суд Києва відправив київського активіста, голову громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Романа Ратушного під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відповідне рішеня винесла суддя Крістіна Константінова. Прокурор мотивувала клопотання тим, що стаття за хуліганство передбачає до 7 років, а підозрюваний, мовляв, "може знищити докази".

Адвокат Євгенія Закревська послалася на грубі порушення при врученні підозри.

Зокрема, вписування дати підозри прямо на місці її вручення, без участі прокурорів. Саму підозру захист назвав необгрунтованою, та побудованою з підніжного матеріалу.

Народні депутати Володимир Ар'єв та Ярослав Юрчишин висловлювали готовність взяти Ратушного на поруки.

Як повідомляла Рубрика, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Ютуб-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під Офісом Президента 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників, зокрема і Ратушного.

24 березня активісту та голові ініціативи "Захистимо Протасів яр" Роману Ратушному повідомили про підозру.

26 березня активіст Ратушний заявив відвід судді Печерського районного суду Києва Крістіні Константіновій, яка мала розглядати питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

29 березня Печерський райсуд Києва продовжив засідання з обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному. Він попросив суд не обирати запобіжний захід взагалі.

"Я тоді не зможу працювати, і мені доведеться або позичати гроші, або якимось іншим чином забезпечувати себе, і я поки що не розумію, як саме. Мені тоді доведеться залишити адвокаційну діяльність щодо Протасового яру, це унеможливить представництво інтересів моєї громади у судових процесах, яких є наразі 11, і унеможливить мою участь у судових процесах у справах Майдану", – пояснив активіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: