fbpx
Сьогодні
09:47 29 Бер 2021

Президент Венесуели запропонував платити за covid-вакцину нафтою

Президент Венесуели Ніколас Мадуро допускає можливість оплати вакцин від коронавірусу постачанням нафти в країни, які виробляють ці препарати.

Про це Мадуро написав у Твіттер, пише "Укрінформ".

"У нас є два методи. Ми готові отримати вакцини за допомогою механізму COVAX та за планом "Нафта за вакцини". Венесуела має гідність і має ресурси, щоб гарантувати здоров'я венесуельського народу", – заявив він.

Як повідомлялося, Венесуела знаходиться під санкціями США. Всі танкери, що здійснюють вивезення нафти з портів Венесуели, а також компанії, які володіють цими суднами, можуть потрапити під них. Їм буде заборонено співпрацювати з американськими компаніями і мати рахунки в цій країні.

Нещодавно влада Венесуели повідомила, що на рахунках країни в закордонних банках знаходиться близько 7 млрд доларів, частину яких керівництво республіки планує направити на закупівлю вакцин. Утім, у відповідь на запити про зняття грошей банки держав, які визнають лідера опозиції Хуана Гуайдо як президента, повідомили, що не можуть провести операції, виходячи з "інструкцій уряду".

Нагадаємо, що ситуація у Венесуелі різко загострилася після того, як 23 січня 2019 року Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту за два дні до цього анулював Верховний суд, оголосив себе виконувачем обов'язків президента.

Президентом Венесуели Гуайдо визнали США, Канада, а також ряд країн Європи та Латинської Америки. У свою чергу Мадуро назвав це спробою державного перевороту. Його підтримали Росія, Туреччина, Куба, Болівія і Китай.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: