fbpx
Сьогодні
12:37 29 Бер 2021

На черговому засіданні ТКГ Україна наполягатиме на поверненні до повної "тиші"

English version here

На черговому засіданні ТКГ 31 березня основну увагу Україна зосередить на поверненні до суворого дотримання сторонами режиму повного та всеосяжного припинення вогню в зоні конфлікту на сході нашої держави.

Про це українська делегація повідомляє у Фейсбук.

"Чергові засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференцій заплановані за наступним графіком: 30 березня – відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної робочої групи, економічної робочої групи. 31 березня – відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи", – йдеться у повідомленні.

У делегації України поінформували, що на порядку денному стоять питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту, забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, продовження розробки плану спільних кроків та інші.

В українські делегації нагадали, що наразі тривають консультації на рівні політичних радників лідерів "нормандської четвірки", мета яких – повернутися до повного та всеосяжного режиму припинення вогню.
За дорученням Президента України Володимира Зеленського Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак проводить відповідне розслідування за фактом загибелі 26 березня українських військовослужбовців неподалік населеного пункту Шуми.

"Основні наші зусилля зосереджені на поверненні до суворого дотримання сторонами режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики", – зазначили в делегації України.

Як повідомляла Рубрика, 26 березня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

Унаслідок обстрілу четверо військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил загинули, двоє отримали поранення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: