fbpx
Сьогодні
13:22 28 Бер 2021

Застряглий в Суецькому каналі корабель вдалося посунути майже на 30 метрів

Вантажне судно Ever Given компанії Evergreen, що застрягло в Суецькому каналі, до вечора суботи вдалося зрушити з місця на 29 метрів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву компанії Inchcape Shipping Services.

З-під лівого борту судна прибрали понад 20 тисяч тонн ґрунту, так вдалося звільнити гвинти Ever Given. З корабля почали розвантажувати вантажні контейнери, щоб його полегшити.

Повідомляється, що о 14 годині за єгипетським часом (15:00 за київським) рятувальну операцію буде поновлено.

Як пише Інтерфакс-Україна, наразі триває розслідування причин того, чому судно сіло на мілину. Голова Управління Суецького каналу генерал-лейтенант Усама Рабей напередодні заявив журналістам, що, ймовірно, сильні вітри – не єдина причина події. Він не виключив технічну помилку або людський чинник.

Рабей також висловив сподівання, що роботи зі звільнення судна дадуть результати без необхідності перенесення вантажу. "Ми перебуваємо в дуже складній ситуації", – додав генерал.

На запитання про те, коли вони мають намір звільнити судно і відкрити рух каналом, він відповів: "Я не можу сказати, тому що не знаю".

У компанії Bernhard Schulte Shipmanagement стверджують, що їхнє "початкове розслідування виключає будь-яку механічну несправність або відмову двигуна" контейнеровоза.

Нагадаємо, надвеликий контейнеровоз Ever Given кілька днів тому сів на мілину посеред Суецького каналу та заблокував рух по ньому. Збитки уже вимірюють мільйонами доларів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: