fbpx
Сьогодні
17:13 28 Бер 2021

Вчені створили їстівні харчові плівки з морських водоростей

Вчені з Індії та Росії створили їстівні харчові плівки для упаковки фруктів, овочів, птиці, м'яса та морепродуктів. Вони безпечні для навколишнього середовища і розчиняються у воді – на 57-90% за добу. В основі плівок альгінат натрію – природний полімер з морських водоростей, і ферулова кислота.

Про це повідомляє knife.media.

«В останні роки для виробництва їстівних плівок часто використовують вуглеводи, хітозан, білки, ліпіди та їхні суміші. Проблема в тому, що багато що з цих матеріалів дорогі, а деякі мають погану термічну стабільність і розчинність в воді, викликають алергію у людей. Ми пішли іншим шляхом. Головна перевага альгінату – у воді він діє, як рідкий гель», – розповів співавтор роботи Раммохан Алур.

Плівки з альгінату натрію прості у виробництві, ніякого спеціального обладнання не потрібно. Якщо океан поруч – робити їх буде досить просто і дешево.

«Крім того, в плівку можна додавати натуральні противірусні засоби, які продовжать термін придатності їжі. Той же часник, куркума, імбир містять сполуки, які допомагають стримати поширення вірусу», – заявив співавтор роботи Григорій Зирянов.

🔬 Альгінат натрію застосовується в харчовій промисловості як загущувач і стабілізатор (харчова добавка E401). Ферулова кислота – це універсальний природний антиоксидант і харчовий компонент. Застосовується в фармацевтиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: